astro25Energiile astrologice ale lunii iulie ar putea avea implicații profunde și de lungă durată, fiind marcate, ca să menționăm numai două evenimente importante, de nodurile lunare care schimbă semnele și de intrarea în retrogradare a lui Venus.

Neptun retrogradează în Pești în perioada 30 iunie-5 decembrie

Toată această agitație cosmică poate crea un moment de cotitură în energia acestui an. S-ar putea să avem nevoie de mai multă răbdare și ar putea crește dorința de a lua o pauză și a reflecta asupra evenimentelor care au avut loc de la începutul anului.

Schimbarea semnelor Nodurilor Lunare, pe 17 iulie, va fi o ocazie bună de a aprecia eforturile de vindecare sufletească din ultimele 18 luni. Este posibil ca în această perioadă să simțim, de asemenea, un sentiment natural de culminare sau de încheiere a unei etape.

Nodul Nord și Nodul Sud au petrecut ultimele 18 luni în Taur și Scorpion dar își încheie misiunea acolo și vor trece în Berbec și Balanță. În următoarele 18 luni va trebui să onorăm parteneriatele pe care le-am format, dar să ne concentrăm mai mult pe exprimarea individualității, să fim mai hotărâți și mai ambițioși.

Cu Venus în retrogradare din 22 iulie, problemele sentimentale vor primi o atenție mai mare din partea noastră. Ar putea ieși la suprafață anumite lucruri dificile, care vor duce la conștientizări importante.

Mercur tranzitează semnul Racului între  26 iunie și 11 iulie

Un alt eveniment important al acestei luni este Luna Plină în Capricorn de pe 3 iulie, una dintre cele mai puternice luni pline din acest an, care ne va cere să luăm decizii ferme, fără să privim în urmă, să lăsăm sentimentele și regretele în urmă pentru a porni mai departe pe drumul propriu.

Pe 10 iulie, Marte va intra în responsabilă și raționala Fecioară. Va fi o perioadă bună să ne ocupăm de sănătate, să  oferim dar să și primim ajutorul necesar. Nu le putem face pe toate singuri.

Luna Nouă în Rac din 17 iulie ne va aminti ceea ce este cu adevărat important pentru noi. Racul are o energie sensibilă, dar care este și incredibil de curajoasă. Va fi nevoie de curaj să ne ascultăm inimile și să urmăm ceea ce ne pare corect și pur.

Pe 22 iulie va începe sezonul Leului, odată cu intrarea Soarelui în acest semn pasional. Energia, sociabilitatea, creeativitatea și pasiunea vor crește. Vom fi însă temperați de retrogradarea lui Venus, în aceeași zi, care va mări sensibilitatea.

La doar o zi, pe 23 iulie, Kiron asteroidul cunoscut drept vindecătorul rănilor sufletești, intră în retrogradare, o șansă bună pentru a scoate la iveală și a rezolva probleme ascunse.

Spre sfârșitul lunii, pe data de 27, Mercur se reunește cu Venus, aflată în retrogradare, în Leu, iar această conjuncție poate fi o bună ocazie pentru a discuta cu cei dragi despre lucrurile care ne deranjează.

Cu toate energiile cosmice din această lună și cu numărul tot mai mare de planete retrograde, iulie poate fi un moment perfect pentru a ne lăsa duși de curentul vieții. Chiar dacă atmosfera lunii iulie ar putea fi mai apăsătoare decât în mod normal, vom beneficia și de sprijinul necesar să trecem cu bine peste această perioadă.

Vesta tranzitează Gemenii între 22 iunie și 12 septembrie

Caracteristica lunii iulie pentru toate semnele zodiacale

Berbec: individualism, reinventare personală, ambiție, afirmare

Taur: punct și de la capăt, un moment de inflexiune, evaluări și conștientizări

Gemeni: schimbarea percepției față de  perspectivele de viitor, speranțe și curaj

Rac: ambiție profesională, dorință de ascensiune socială, spirit de inițiativă

Leu: nevoie de dezvoltare, eliberare, acumulare de cunpștințe noi, străinătate

Fecioară: transformări profunde legate de relațiile intime, obiceiuri, dependențe și bani

Balanță: atitudinea față de relațiile de lungă durată, personale sau profesionale, preluarea unui rol de conducere în cadrul acestora

Scorpion: activitățile profesionale și rolul lor în viața de zi cu zi, schimbarea atitudinii legată de sănătate

Săgetător: inițiative legate de educația personală și hobby-uri, creativitate, energie fizică mai mare, curaj mai mare în relațiile romantice

Capricorn: schimbări legate de familie, decizii ferme, inițiative în domeniul imobiliar, cum ar fi extinderile, amenajările, vânzările și achizițiile de proprietăți

Vărsător: comunicarea directă și curajoasă, impulsivitate mai mare, intransigență, gândire rapidă

Pești: spirit întreprinzător, inițiative individuale, schimbarea locului de muncă în căutarea unui salariu mai mare