trandafiri1Colorile pe care ar trebui să le preferăm pentru a realiza un echilibru al fluxurilor de energie în Anul Mistrețului de Pământ sunt roșu și alb, fie că este vorba despre tendințele de modă, nunți, cadouri sau decorațiuni interioare.

În cosmologia chineză, roșu simbolizează elementul Foc. În general, în tradiția chineză culoarea roșie este sinonimă cu norocul, perioadele festive și căsătoria. Albul, dar și griul, argintiul și auriul sunt asociate elementului Metal.

Purtarea unor haine care conțin roșu și alb, dar și bijuterii, poate contribui la armonizarea energiilor în acest an. Aceste culori pot fi prezente în viața de zi cu zi și prin mici accente. Aveți grijă, însă, evitați să aveți un portofel roșu, pentru banii vă vor ”arde” degetele!

Cum va fi Anul Mistrețului de Pământ pentru fiecare semn zodiacal?

2019: Anul Mistrețului de Pământ

rate mandarineRațele mandarine, simbolul dragostei și al devotamentului

Rațele mandarine sunt unele dintre cele mai renumite păsări de apă din lume, sunt originare din Asia și sunt supranumite Curcubeul Orientului Îndepărtat. Asiaticii le mai numesc rațele Yin-Yang și simbolizează dragostea, romantismul, devotamentul și fidelitatea față de partener, fiind folosite deseori pentru a-i ajuta pe cei singuri să își găsească perechea.

Aceste rățuște au un colorit deosebit și trăiesc în China, Peninsula Coreea, Japonia și estul Siberiei, dar recent au fost adoptate și de alte  națiuni, cum sunt britanicii. Un fapt interesant este că rațele mandarine formează perechi pe viață, reprezentând astfel dragostea eternă.

floriLimbajul universal al florilor depășește orice fel de barieră culturală, interpretări sau semnificații. Folosirea simbolică a florilor în Feng Shui se bazează pe sentimentul universal că florile evocă tuturor oamenilor un sentiment al frumuseții, grației și o senzualitate delicată.

Florile naturale sunt întotdeauna prima opțiune pentru o locuință, pentru că aduc o energie vindecătoare puternică, dar imaginile florale satinate, de calitate, sunt și ele folosite deseori în Feng Shui.

Pe lângă energia frumuseții și a grației, florile aduc noroc, numeroase binecuvântări și o energie (Chi) de calitate. În Feng Shui este acordată o mare atenție culorilor, numărului și  simbolisticii anumitor flori.

Iată câteva descrieri ale celor mai populare simboluri de flori utilizate în aplicații Feng Shui:

Atrageți energia prosperității cu Feng Shui

wealthbowlFeng Shui este o filozofie metafizică chinezească care aduce armonie într-un anumit mediu. Un Feng Shui bun nu aduce prosperitatea dacă nu munciți pentru ea, dar vă oferă sprijinul necesar pentru a căuta bunăstarea și bogăția. Feng Shui vă mai ajută să folosiți diferite metode pentru a crea acasă și la serviciu o atmosferă care vă va întări și va atrage energiile necesare pentru prosperitate.

Există multe elemente Feng Shui care pot fi folosite într-un spațiu pentru o energie puternică a prosperității. Remediile clasice din Feng Shui includ monedele chinezești, broasca țestoasă dragon, Buddha zâmbitor, planta banilor, vase ale bogăției, nave ale bogăției și altele. De fapt, aceste obiecte au fost utilizate de secole pentru a atrage bunăstarea în locuință și la serviciu.

Feng Shui ElementsDacă vreți să creați un Feng Shui bun în locuința voastră sau dacă vreți să cumpărați o locuință nouă care are un Feng Shui bun, iată câteva sfaturi care vă pot fi de ajutor.

 O casă cu o energie Feng Shui bună nu are în jurul ei o energie care să o atace (Sha Chi) sau o energie prea scăzută (Si Chi). Dacă locuiți la casă cu curte, echilibrarea energiei va fi mai dificilă dacă accesul se face de pe o stradă care se înfundă, dacă în apropiere se află o șină de cale ferată sau dacă imobilul este situat la baza unei pante. Crearea unei grădini frumoase vă ajută însă la atragerea unei energii benefice către casa voastră.

feng shui lemnCulorile norocoase sunt cele care pot avea o influență pozitivă asupra destinului vostru, iar în Anul Câinelui de Pământ sunt cele care au legătură cu energiile benefice ale elementului Lemn, reprezentat de culoarea verde (să nu uităm că Lemnul domină Pământul) și ale elementului Apă, reprezentat de albastru și negru.

bedroom

 

Dormitorul vostru este un refugiu pașnic pentru odihnă și romantism, de unde plecați proaspeți, ca și renăscuți? Dacă nu, un pic de Feng Shui ar putea fi ceea ce aveți nevoie. Feng Shui, care în mod literal se traduce ca ”vânt și apă”, este vechea artă chineză a designului interior. Scopul este circulația chi (forța vitală sau energia spirituală) și crearea unui mediu armonios care să susțină sănătatea, bunăstarea și fericirea. La nivelul său fundamental, este o artă a designului bazată pe credința că ceea ce ne înconjoară ne afectează.

În dormitor, ”Feng Shui ne ajută să aranjăm spațiul pentru ca acesta să susțină cât mai bine odihna și legătura cu partenerul și cu noi înșine”, afirmă consultantul în Feng Shui Jayme Barrett, din Los Angeles, autor al cărții ” Feng Shui Your Life”. Indiferent dacă credem sau în filozofia Feng Shui, multe dintre principiile sale au sens din punctul de vedere al designului.

            crizantemeIată cum echilibrul între elementele lemn, foc, pământ, metal și apă poate aduce echilibru în spațiul și viața voastră. Feng Shui împarte lumea în cinci elemente: lemn, foc, pământ, metal și apă.

                     Dacă aveți o cameră care nu pare în regulă, încercați să echilibrați elementele pentru a o face mai confortabilă. Fiecare element invocă o stare diferită, creând un spațiu optim, benefic personalității și obiectivelor voastre. Haideți să vedem cum le puteți încorpora în căminul vostru:

culoriÎn Fengh Shui, termenul de ”Cinci elemente” descrie culorile, formele și texturile din jurul nostru. Fiecare element este reprezentat de o culoare sau mai multe culori, iar atunci când sunt folosite corect în locuință și birou activează atributele elementului pe care îl reprezintă și îi aduc la suprafață calitățile.

De exemplu, culorile pasionale ale elementului Foc aduc dragoste și romantism și încurajează conversația, culorile de Pământ sporesc siguranța, cele ale elementului Metal reprezintă puritatea, iar cele ale elementului Apă aduc relaxare, în timp ce colorile Lemnului stimulează expansiunea.

Iată și o descriere a unora din colorile Fengh Shui și a mijloacelor specifice prin care pot fi folosite pentru a atrage bunăstare, armonie și dragoste.