astro8 320x200Aspectele astrologice ale lunii decembrie sugerează că ultima lună a anului vine cu o energie proaspătă care ne va ajuta să finalizăm lucrurile începute în acest an și să ne pregătim pentru anul care vine.

Mercur iese din retrogradare pe 6 decembrie

Mercur, planeta comunicării, va mai fi în retrogradare până pe 6 decembrie și ne va încuraja în continuare să reflectăm, să luăm o pauză și să așteptăm înainte de a porni din nou la drum.

 

În perioadele în care Mercur este în retrogradare, este momentul să privim în interiorul nostru, în subconștient, pentru a depăși blocajele și a renunța la gândurile, obiceiurile sau convingerile care nu ne mai sunt de folos. După 6 decembrie, vom avea un sentiment de ușurare și de pace față de locul în care ne aflăm.

Lună Nouă pe 7 decembrie

Aproape în același timp cu ieșirea lui Mercur din retrogradare va avea loc Luna Nouă, în semnul Săgetătorului, care va avea o influență pozitivă, aducând inspirație și optimism în viețile noastre.

Această energie ne va încuraja să mergem în direcția curentului și să ne conectăm la energia Universului. Această energie ne încurajează să avem încredere, să ne lăsăm ghidați de suflectul nostru, nu să forțăm lucrurile.

Ziua 12.12

După Luna Nouă, următoarea zi importantă din luna decembrie va fi numărul  12.12, deoarece în numerologie 1212 este asociat cu conștiința avansată și capacitatea de a vedea și a călători în alte dimensiuni.

În această zi este activat un portat de energie care ne poate întări corpul energetic, de lumină, și energia din jurul nostru. Se crede de asemenea că putem folosi această energie pentru a accesa forme superioare ale conștiinței.

Ce ar trebui să facem în această perioadă? Să dăm atenție viselor noastre, să medităm și să observăm semnele și mesajele Universului.

Solstițiu de iarnă pe 21 decembrie; Soarele intră în Capricorn

Pe 21 decembrie va avea loc Solstițiul de iarnă, care este marcat de intrarea Soarelui în semnul de pământ al Capricornului.

Solstițiul aduce schimbarea astronomică a anotimpului și va fi cea mai scurtă zi a anului pentru Emisfera Nordică și cea mai lungă zi pentru Emisfera Sudică.

Cu Soarele în Capricorn, vom fi încurajați să fim practici, dar să ne folosim de inspirația și spiritul de aventură din timpul tranzitului în Săgetător pentru a le aplica în viețile noastre, astfel încât să profităm de ele o lungă perioadă de timp.

Lună Plină pe 22 decembrie

Luna Plină din 22 decembrie va veni cu multă sensibilitate și emoție, fiind ultima Lună Plină înainte de intrarea în sezonul eclipselor.

Cu toate acestea, va fi un moment bun să reflectăm la lecțiile primite în acest an și să renunțăm la tot ceea ce nu avem nevoie să luăm în noul an. Va fi un moment perfect să ne curățăm spiritual și emoțional, să ne purificăm și să ne iubim pe noi înșine, pentru a putea fi iubiți de ceilalți.

Luna ianuarie, în care vor avea loc două eclipse, va fi plină de acțiune, așa că decembrie este una dintre ultimele șanse de a avea grijă de pacea noastră emoțională și spirituală.

Anul 2018 a fost un al vindecărilor și au avut loc numeroase retrogradări și schimbări de semne ale planetelor, care ne-au îndemnat să privim în sufletele noastre, să renunțăm la vechi și să analizăm unde ne aflăm și unde dorim să fim. Această energie se va amplifica la sfârșitul anului, pentru a putea fi pregătit pentru 2019, care va fi un an al acțiunii și al punerii în practică.