Mercur mareMercur intră în retrogradare pe 21 aprilie, al doilea ciclu de retrogradare al planetei comunicării din acest an urmând să se desfășoare în Taur și să se încheie pe 14 mai.

Lună Nouă și Eclipsă de Soare hibridă în Berbec, pe 20 aprilie

Mercur s-a aflat deja în perioada de pre-retrogradare încă din 7 aprilie,  în timp ce perioada de post-retrogradare se va încheia pe 31 mai. Cele două perioade sunt caracterizate de un efect mai slab al lui Mercur, dar nu sunt la fel de periculoase ca retrogradarea propriu-zisă, acest lucru fiind valabil mai ales pentru post-retrogradare.

Trebuie să țineți seama și că cele mai dificile perioade sunt zilele de staționare, înainte de schimbarea de direcție a planetei, și zilele din jurul acestora.

Ca planetă a comunicării, retrogradarea lui Mercur tinde să creeze un anumit nivel de confuzie. Mercur guvernează modul în care percepem și interpretăm informațiile pe care le primim din mediul nostru și cum transmitem acele informații altora.

Mercur guvernează lucruri precum vorbirea, negocierea, cumpărarea și vânzarea, capacitatea de a asculta, contractele oficiale, documentele, călătoriile, poșta și transportul și așa mai departe.

Toate aceste domenii ale vieții sunt afectate atunci când Mercur este în mișcare aparent retrogradă. Luarea deciziilor este mai dificilă în timpul retrogradării lui Mercur.

În timpul retrogradării lui Mercur, nu este recomandat să semnăm contracte, să luăm decizii importante sau să lansăm o nouă afacere.

Este o perioadă în care am putea fi mai neglijenți cu banii, informațiile noastre personale sau documentele, ceea ce ar putea fi costisitor.

Întrucât retrogradarea lui Mercur va avea loc în Taur, ar putea apărea întârzieri, amânări, încurcături legate de tot ceea ce guvernează acest semn, respectiv afaceri, contracte, bani, acte legate de case, terenuri, alte proprietăți fizice. Ar putea avea loc întârzieri și blocaje de informații legate de aceste domenii.

Retrogradarea lui Mercur va avea loc în Taur unde se află deja de mult timp Uranus, planeta evenimentelor neașteptate, precum și Nodul Nord lunar, care ne îndeamnă să ne îndeplinim misiunea karmică.

În următoarea perioadă am putea reanaliza probleme legate de confort, sentimentul de securitate, finanțele, veniturile personale și obiectele de valoare.

Mercur tranzitează Taurul între 3 aprilie și 11 iunie

Domeniile influențate de retrogradarea lui Mercur în Taur pentru fiecare semn zodiacal

Berbec: contractele de muncă, câștigarea și cheltuirea banilor, obiectele de valoare

Taur: imaginea proprie, afirmarea personală, sentimentul de siguranță, exprimarea talentelor, pasiunilor

Gemeni: confortul, liniștea, stabilitatea, reevaluările personale

Rac: relațiile de prietenie, distracțiile, așteptările de viitor

Leu: cariera, funcțiile de conducere, poziția socială, responsabilitățile față de familie

Fecioară: dreptatea, concepțiile de viață, principiile și moralitatea, capacitatea de extindere, călătoriile sau relațiile cu străinătatea

Balanța: plăcerile fizice, excesele, tentațiile, banii comuni, banii de la terți (bănci de exemplu)

Scorpion: relațiile de cuplu, parteneriatele profesionale, contractele bilaterale, actele, echitate

Săgetător: serviciul, rutina, mediul familiar, stabilitatea, starea de sănătate, îngrijirea corporală

Capricorn: relațiile romantice, relațiile cu copiii, învățătura, creativitatea, energia fizică

Vărsător: familia, casa, vânzarea și cumpărarea de proprietăți, actele proprietăților imobiliare

Pești: cumunicarea cu rudele, relațiile publice, toate tipurile de schimburi, drumurile scurte

Google ads