Mercur1Mercur retrogradează în Capricorn între 29 decembrie și 18 ianuarie, perioadă în care va scoate în evidență neînțelegerile cu părinții și șefii în special, dar și posibile piedici sau întârzieri în activitățile profesionale saude afaceri.

Tarot 26 decembrie-1 ianuarie

Ca planetă a comunicării, Mercur retrograd tinde să creeze un anumit nivel de confuzie. Mercur guvernează modul în care percepem și interpretăm informațiile pe care le primim din mediul nostru și cum transmitem acele informații altora.

Mercur mai guvernează vorbirea, negocierea, cumpărarea și vânzarea, ascultarea, contractele formale, documentele, călătoriile, serviciile poștale și transporturile, printre altele. Toate aceste domenii ale vieții sunt afectate atunci când funcționarea lui Mercur este perturbată. Luarea deciziilor poate deveni și ea mai complicată.

Nu este recomandat să semnăm contracte, să luăm decizii importante sau să lansăm o nouă afacere în următoarele săptămâni, pentru că întârzierile și problemele devin mai probabile când Mercur este în retrogradare.

Retrogradarea lui Mercur are însă și o latură pozitivă, fiind o perioadă pe care o putem folosi pentru reorganizare și reflectare. Vom privi lumea puțin diferit și am putea avea niște revelații foarte importante.

Retrogradarea lui Mercur având loc în Capricorn, s-ar putea să avem prea puțină toleranță pentru discuțiile neimportante și să ne exprimăm numai după o gândire îndelungată.

S-ar putea să ne gândim la niște planuri, pe care să le regândim ulterior. Totuși, va fi o perioadă potrivită să ne reevaluăm planurile și obiectivele profesionale sau drumul pe care dorim să îl urmăm în viață. Este, de asemenea, un moment bun pentru a înțelege ce înseamnă ambiția sau reputația noastră pentru noi.

Mercur în retrogradare se va alinia cu Soarele pe 7 ianuarie, în semnul Capricornului, aducând o iluminare a gândurilor noastre. Va fi un moment favorabil pentru procesarea evenimentelor și ideilor recente și pentru a începe să privim problemele dintr-o perspectivă nouă. Ar putea apărea idei noi, semnificative.

Am putea privi deciziile și ideile trecute dintr-o perspectivă nouă și să găsim utilitatea unor idei vechi, pe care le vom adapta ideilor actuale.

Jupiter tranzitează Berbecul între 20 decembrie și 16 mai 2023

Domeniile influențate de retrogradarea lui Mercur în Capricorn pentru toate semnele zodiacale

Berbec: relațiile și responsabilitățile de familie, cariera și poziția socială, relațiile cu șefii sau atitudinea în calitate de șefi

Taur: relațiile și comunicarea cu profesorii, judecătorii, alte persoane în poziții de autoritate, drumurile pe distanțe mari, evaluarea obiectivelor personale, a sensului vieții

Gemeni: relațiile intime, schimburile financiare, gestionarea banilor terților

Rac: relațiile de cuplu și parteneriatele profesionale, actele și contractele între părți

Leu: serviciul, rutina, munca de zi cu zi, revenirea sau reevaluarea unor probleme vechi, mai ales profesionale

Fecioară: relațiile cu copiii, relațiile romantice, posibila revenire în atenție a unor relații trecute

Balanță: familia, relațiile dintre soți, schimburile sau achizițiile de proprietăți, revenirea sau reevaluarea unor probleme din trecut, inclusiv cu părinții, bunicii

Scorpion: comunicarea cu frații, verii, alte rude, relațiile publice, schimburile, drumurile pe distanțe scurte

Săgetător: câștigarea și cheltuirea banilor, contractele de muncă, toate activitățile remunerate, tranzacțiile financiare

Capricorn: claritatea gândirii, planurile concrete, simțul responsabilității, capacitatea de luare a deciziilor

Vărsător: revizuirea a unor planuri sau decizii, reevaluarea unor evenimente din trecut, relațiile secrete

Pești: relațiile cu prietenii, apariția unor posibile tensiuni cu aceștia din cauza lipsei de comunicare, revenirea unui prieten din trecut, viziunea de ansamblu, planurile pe termen lung, optimismul

Google ads